Sterk dankzij het collectief

Het VOC bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is niet meer weg te denken uit de sociaaleconomische netwerken van Veldhoven.

De ondernemersclub groeit gestaag, waarvan het aantal jongere ondernemers steeds duidelijker aanwezig is.

Het elkaar ontmoeten in de meest ruime zin van het woord staat centraal in alle activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden. Interessante bedrijfsbezoeken, waarbij de ondernemer zijn “trots” deelt door gepassioneerd zijn keuzes toe te lichten; bijeenkomsten met het accent op kennisoverdracht; een jaarlijks terugkerende studiereis; sportieve evenementen en inspirerende sprekers. Het zijn voorbeelden van goed bezochte bijeenkomsten waarin de basis gelegd wordt voor hechte zakelijke relaties en -verbanden.
Het is fijn om tijdens deze bijeenkomsten te zoeken naar oplossingen voor gezamenlijke problemen, maar daarnaast is het ook fijn om elkaar als ondernemers op een informele manier te leren kennen. Hoe korter de lijntjes, des te meer we samen kunnen bereiken. Het grootste streven is bij deze bijeenkomsten dan ook dat nieuwe ondernemers zich zo snel mogelijk welkom voelen op ons bedrijventerrein. Het VOC biedt tenslotte een “thuis” voor alle Veldhovense ondernemers.

Uniek voor alle lokale verenigingen in Veldhoven is de collectieve belangenbehartiging van het VOC. In de praktijk wordt belangenbehartiging vertaald in projecten: de omgeving van onze bedrijven moet schoon, heel en veilig zijn en bovenal goed bereikbaar. Vertaald in projecten kan hierbij gedacht worden aan:

  • Een betere communicatie met de gemeente.
  • Het Keurmerk Veilig Ondernemen.
  • Ontsluiting Kempenbaan, bereikbaarheid, toegankelijkheid.
  • Innovatief werklandschap de Run.
  • Veldhoven verduurzaamt

Het VOC voert regelmatig zowel bestuurlijk als ambtelijk overleg met de gemeente, de politie, de brandweer, VNO-NCW Brabant Zeeland en andere regionale stakeholders. Het belang van het ondernemerscollectief staat daarbij centraal. Wat we samen beter kunnen, doen we niet alleen!

Het organiseren van kennisdeling op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid zien we ook als belangenbehartiging. Welke Mkb’er ziet door de bomen nog het bos als we het hebben over energie-efficiency-audits en CO2 footprints?

Het VOC biedt waar mogelijk een helpende hand.

“Onze deelnemers zijn naast ASML de stille kampioenen van het MKB in Veldhoven. Toppers, waar we trots op zijn!”


Postadres secretariaat:

Lavendelstraat  22, 5595 ES Leende.
T: 06-13545713
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.